Strona główna » Kultura » Spirituals Singers Band wystąpił w Bochni – galeria zdjęć

Spirituals Singers Band wystąpił w Bochni – galeria zdjęć

2 lutego, w niedzielę, w Kościele pw. św. Pawła Apostoła w Bochni odbył się koncert grupy Spirituals Singers Band. Światowej klasy zespół zaśpiewał kolędy i pastorałki.

Spirituals Singers Band to polska grupa wokalna wykonująca m.in. gospel, standardy muzyki jazzowej i rozrywkowej oraz kolędy. Została założona w 1978 r. we Wrocławiu pod przewodnictwem kompozytora i aranżera Włodzimierza Szomańskiego. W swym długoletnim okresie działalności grupa koncertowała m.in. w Niemczech, Francji, Włoszech, Holandii, Litwie, Rosji i Czechach oraz podczas festiwali Jazz Jamboree, Złota Tarka, Festival International de Chant Choral, Unsere Zeit, Festiwal Piosenki w Sopocie, Wratislavia Cantans oraz Międzynarodowym Festiwalu Chóralistyki Jazzowej. Zespól Spirituals Singers Band otrzymał wiele nagród, m.in. Nagrodę Artystyczną Polskiej Estrady “Prometeusz 2000″.

Dyskografia:
Spirituals Singers Band (1984),
Fare you Well – Live (1989),
Kolędy z Różnych Stron Świata (1991),
Pastorałka (1996),
Missa Gospel’s (2001), Studio DR (Wisła),
25 lat Spiritualis Singers Band (2004),
Madonny Jana Pawła II (2005).

Zobacz także

Majówka na Uzborni

Burmistrz Miasta Bochni oraz Miejski Dom Kultury w Bochni zapraszają do amfiteatru w Parku Rodzinnym Uzbornia z okazji 231. rocznicy ...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code