Strona główna » Kultura » Spirituals Singers Band wystąpił w Bochni – galeria zdjęć

Spirituals Singers Band wystąpił w Bochni – galeria zdjęć

2 lutego, w niedzielę, w Kościele pw. św. Pawła Apostoła w Bochni odbył się koncert grupy Spirituals Singers Band. Światowej klasy zespół zaśpiewał kolędy i pastorałki.

Spirituals Singers Band to polska grupa wokalna wykonująca m.in. gospel, standardy muzyki jazzowej i rozrywkowej oraz kolędy. Została założona w 1978 r. we Wrocławiu pod przewodnictwem kompozytora i aranżera Włodzimierza Szomańskiego. W swym długoletnim okresie działalności grupa koncertowała m.in. w Niemczech, Francji, Włoszech, Holandii, Litwie, Rosji i Czechach oraz podczas festiwali Jazz Jamboree, Złota Tarka, Festival International de Chant Choral, Unsere Zeit, Festiwal Piosenki w Sopocie, Wratislavia Cantans oraz Międzynarodowym Festiwalu Chóralistyki Jazzowej. Zespól Spirituals Singers Band otrzymał wiele nagród, m.in. Nagrodę Artystyczną Polskiej Estrady “Prometeusz 2000″.

Dyskografia:
Spirituals Singers Band (1984),
Fare you Well – Live (1989),
Kolędy z Różnych Stron Świata (1991),
Pastorałka (1996),
Missa Gospel’s (2001), Studio DR (Wisła),
25 lat Spiritualis Singers Band (2004),
Madonny Jana Pawła II (2005).

Zobacz także

Narodowe czytanie Balladyny

W sobotę 5 września miała miejsce 9. edycja Narodowego Czytania w Bochni. Tym razem jako scenerię wybrano ...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code