CKZiU w Łapanowie zrealizowało ekspozycję „Elegancja na słodkim stole” w ramach branży gastronomiczno-turystycznej. Główną część powierzchni wystawienniczej zajął słodki stół, na którym zagościły smaczne i wykonane z dużą dbałością o detale wypieki. Całość utrzymana została w tonacji czarno-białej z czerwonym akcentem barwnym. W ciągu trzech dni trwania Targów odwiedzający stoisko mogli nie tylko degustować słodkości, ale również przyglądać się pokazom tworzenia ozdób wielkanocnych przy użyciu masy marcepanowej w wykonaniu uczniów kierunków gastronomicznych.
Nad przygotowaniem stoiska promocyjnego czuwały nauczycielki przedmiotów gastronomicznych: mgr inż. Anna Jop i mgr inż. Małgorzata Majda-Frączek.
CKZiU w Łapanowie dziękuje za pomoc przedsiębiorcy współpracującemu ze szkołą – Panu Adamowi Adamkowi, właścicielowi powstałej w 1978 roku „Pracowni Cukierniczej Adam Adamek” w Krakowie.
Inicjatorem Festiwalu jest Województwo Małopolskie. Przedsięwzięcie zostało objęte Honorowym Patronatem Małopolskiego Kuratora Oświaty.