Rywalizacja obejmowała 2 części: pisemną i praktyczną. Uczestnicy w ciągu 180 minut musieli przygotować 2 potrawy. W konkursie wzięły udział 2 uczennice Zespołu Szkół nr 3 w Bochni – Sabina Koprowska, kształcąca się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, oraz Gabriela Mochel, kształcąca się w zawodzie kucharz, pod opieką Joanny Ludew – nauczyciela przedmiotów gastronomicznych. Jako przystawkę dziewczyny przygotowały bazyliową panna cottę w towarzystwie rozmarynowej marchewki oraz krem pietruszkowo-gruszkowy z prażonymi migdałami. Swoją wiedzą teoretyczną i potrawami zachwyciły jurorów i zdobyły 1. miejsce spośród 15 drużyn uczestniczących w konkursie – podaje Starostwo Powiatowe w Bochni.
Przewodniczącym jury był Adrian Feliks – uczestnik II. edycji programu „Top Chef”, a główną nagrodą były vouchery na bezpłatne warsztaty kulinarne z mistrzem – Adrianem Feliksem.
fot.: Starostwo Powiatowe w Bochni