Strona główna » Więcej wiadomości » 1. miejsce uczennic “ekonomika” w konkursie „Młodzi gotują 2014” – zdjęcia

1. miejsce uczennic “ekonomika” w konkursie „Młodzi gotują 2014” – zdjęcia

W Zespole Szkół Ekonomicznych w Dąbrowie Górniczej odbył się konkurs “Młodzi gotują 2014”, którego tematem przewodnim były “Warzywa na przystawkę i warzywny potaź” (staropolska zupa).

Rywalizacja obejmowała 2 części: pisemną i praktyczną. Uczestnicy w ciągu 180 minut musieli przygotować 2 potrawy. W konkursie wzięły udział 2 uczennice Zespołu Szkół nr 3 w Bochni – Sabina Koprowska, kształcąca się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, oraz  Gabriela Mochel, kształcąca się w zawodzie kucharz, pod opieką Joanny Ludew – nauczyciela przedmiotów gastronomicznych. Jako przystawkę dziewczyny przygotowały bazyliową  panna cottę w towarzystwie rozmarynowej marchewki oraz krem pietruszkowo-gruszkowy z prażonymi migdałami. Swoją wiedzą teoretyczną i potrawami zachwyciły jurorów i zdobyły 1. miejsce spośród 15 drużyn uczestniczących w konkursie – podaje Starostwo Powiatowe w Bochni.

Przewodniczącym  jury był Adrian Feliks  – uczestnik II. edycji programu “Top Chef”, a główną nagrodą  były vouchery na bezpłatne warsztaty kulinarne z mistrzem – Adrianem Feliksem.

fot.: Starostwo Powiatowe w Bochni

Zobacz także

Radiowozy konwojowały do szpitala w Tarnowie samochód z rocznym chłopcem

W ostatnią sobotę, funkcjonariusze brzeskiej a następnie tarnowskiej drogówki pilotowali do szpitala samochód wiozący roczne dziecko, które pilnie ...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code