Z reguły to młodzież uczy się od starszych, tym razem role zostały odwrócone i seniorzy podczas kilkugodzinnych zmagań mogli nauczyć się przyrządzania gulaszu z indyka, piersi z kurczaka w cieście francuskim, sałatki z rukoli, surówki wiosennej, deseru z kaszy jaglanej, bananów i kiwi, a także napoju ze szpinaku.
Przypomnijmy:
Dzienny Dom to miejsce, w którym osoby powyżej 60 roku życia z Powiatu Bocheńskiego mogą wspólnie spędzać czas od poniedziałku do piątku i korzystać z zajęć aktywizujących, socjalnych czy kulturalno – oświatowych. Realizowane działania mają na celu poprawę funkcjonowania uczestników poprzez różnego rodzaju zajęcia.
Seniorzy korzystają z całodziennej opieki, zajęć gimnastycznych, rehabilitacyjnych i muzykoterapeutycznych. Integracyjny charakter mają również zajęcia plastyczne. Ponadto odbywają się koncerty, spotkania z ciekawymi ludźmi, wyjścia do kina czy na przedstawienia.